Originální bytové doplňky a nábytek v čistém severském stylu.
Vánoce
Tipy na dárky
Novinky
Slevy
Severské Vánoce
Podle kategorií
Podle místností
Podle ceny
E-mail:

Nejoblíbenější značky


Madam Stoltz
By Nord
Tine K Home
House Doctor
Compagnie de provence
Bloomingville
Ferm Living

Nicolas Vahé: Kulinářské speciality v designových obalech

13.12.2017

Učil se u těch nejlepších a sám se nejlepším stal. Francouzský šéfkuchař Nicolas Vahé nastartoval kariéru, jak se patří - vyškolil se kuchařem a cukrářem v restauraci Pic, která se pyšní třemi michelinskými hvězdami. Svoje zkušenosti pak prohloubil ve slavném cukrářství Patisserie Giraud, kde pronikl do tajů čokoládových pralinek. Ve svém oboru byl opravdu dobrý a tak není divu, že začal dostávat nabídky do zahraničí. V roce 2000 jednu přijal a ze své rodné Francie se přestěhoval na dánský ostrov Funen. A o sedm let později si při využití své bohaté praxe splnil velký sen. Založil vlastní značku kulinářských specialit, které používá při vaření svých receptů. A samozřejmě ji ve francouzském stylu nazval svým vlastním jménem. Skandinávský vliv ale značka nezapře. Minimalisticky krásné obaly s výraznou grafikou totiž pochutiny zároveň proměňují v designové doplňky.

Francouzský mistr gastronomie ve svých receptech kombinuje tradiční i moderní kuchyni a čerpá inspiraci z celého světa. Při hledání jedinečných kombinací   pracuje s kvalitními surovinami od francouzských a italských dodavatelů. Výsledkem je kulinářský sen plný lahodných chutí a vůní, které už jen svými názvy slibují originální zážitek. Představte si třeba malinovou hořčicipistáciový džemborůvkovou limonádu nebo mandle v hořké čokoládě se skořicí. Už jen ta slova svádí k ochutnání a krásné obaly zase k vystavení v kuchyni. Nicolas Vahé si totiž dává záležet i na krásném designu, do kterého jsou jeho lahůdky zabalené. Vstupte s námi do světa, ve kterém všechno dobře chutná a nádherně vypadá. Do světa, který stvořil Nicolas Vahé.

Speciality značky Nicolas Vahé

Vaření je v Nicolasově podání hotový koncert, který se neobejde bez krásných a praktických pomůcek. Jeho značka tak kromě jídla nabízí také dózy, prkénka, ubrousky, utěrky a další doplňky do kuchyně. Některé pochutiny a nápoje jsou navíc zabalené ve skleněných nebo keramických nádobách, které se dají i po spotřebování nadále skvěle využívat. Příkladem jsou limonády a vody servírované v designových lahvích nebo třeba fondue zabalené do keramické dózy s praktickým víčkem. A právě fondue je součástí naší gastronomické inspirace, ve které se dále můžete těšit na hruškový koláč, krémové rizoto a kuřecí sendvič. Nicolas tyhle recepty vymyslel tak, aby za použití jeho specialit byly rychle hotové, výborně chutnaly a krásně vypadaly. Přejeme dobou chuť a příjemný designový zážitek. 

 

Hruškový koláč s ořechy

Válec listového těsta (asi 300 gramů)
5 hrušek
2 vejce
2,5 dl šlehačky
30 gramů cukru
30 gramů džemu z lískových ořísků Nicolas Vahé

Karamel

50 gramů cukru
20 gramů másla
2 vanilkové lusky

Na ozdobení

Jemná zakysaná smetana
50 gramů džemu z lískových ořísků Nicolas Vahé

 

Oloupejte hrušky a nakrájejte je na podélné plátky (asi osm až deset z každé hrušky). Nasypte 50 gramů cukru do rozpálené pánve a nechte zkaramelizovat. Do pánve přidejte plátky hrušek, vanilku a máslo. Hrušky nechte asi pět až šest minut karamelizovat, pak je vyjměte z pánve a nechte vychladnout.

Vyložte formu listovým těstem a na dno poskládejte hrušky. Utřete vajíčka, marmeládu a cukr do hladké pěny a přidejte šlehačku. Krém jemně naneste na zkaramelizované hrušky. Koláč pečte na 180 stupňů asi 35 až 40 minut. Hotový moučník servírujte se zakysanou smetanou smíchanou s oříškovou marmeládou Nicolas Valé.

Hruškový koláč

 

Čokoládové fondue 

Nádobku čokoládového fondue Nicolas Valé zahřívejte 10 až 15 minut ve vodní lázni. Před podáváním zamíchejte lžící. A teď už záleží jen na vaší chuti, co do čokolády budete namáčet. Nicolas doporučuje čerstvé i sušené ovoce - banán, jahody, ananas nebo třeba jablka, ale taky sušenky, bonbóny marshmallows nebo croissant. Fondue vydrží teplé asi 45 minut, ale s největší pravděpodobností už po téhle době žádné nezbyde...

Fondue podle Nicolase Vahé

 

Kuřecí sendvič se slaninou

Čerstvá bageta
Tři plátky salátu
Jedno rajče nakrájené na plátky
100 gramů smaženého kuřete
Dva až tři plátky do křupava osmažené slaniny

Dressing

60 g (citrónové) majonézy Nicolas Vahé
60 g kysané smetany
čajová lžička curry
dvě čajové lžičky hořčice
dvě čajové lžičky koření Nicolas Vahé
sůl a pepř Nicolas Vahé

 

Smíchejte smetanu s majonézou a hořčicí, kořením, solí a pepřem. Dressing nechte hodinu odpočívat na chladném místě. Před podáváním zamíchejte. Rozkrojte bagetu a nechte ji opéct. Pak jednu půku potřete dressingem, přidejte salát, rajče, kuře a na závěr slaninu. Přiklopte druhou půlkou a užívejte si úžasnou kombinaci báječných chutí.

Kuřecí sendvič se slaninou

 

Šafránové rizoto

Jedno balení Šafránového rizota Nicolas Vahé (pro šest osob jako předkrm, pro čtyři osoby jako hlavní jídlo)
1100 ml vody
2 polévkové lžíce olivového oleje Nicolas Vahé
100 ml smetany
100 g parmezánu
Sůl, pepř

 

Přiveďte vodu k vary a vsypte sáček se směsí rizota. Nechte pozvolně vařit bez pokličky asi 15 minut, dokud rýže zcela nepohltí vodu. Za nepřetržitého míchání přidejte olej, smetanu a parmezán a dochuťte solí a pepřem.

Šafránové rizoto


Copyright © 2012 - 2017 Nordic Day • info@nordicday.cz
Abychom poznali, co se vám u nás nejvíce líbí, a mohli pro vás naše stránky stále vylepšovat, používáme cookies. Více info zde.
Facebook
Blog
Pinterest
Instagram
Kontakt