Originální bytové doplňky a nábytek v čistém severském stylu.
Vánoce
Tipy na dárky
Novinky
Slevy
Severské Vánoce
Podle kategorií
Podle místností
Podle ceny
E-mail:

Nejoblíbenější značky


Madam Stoltz
By Nord
Tine K Home
House Doctor
Compagnie de provence
Bloomingville
Ferm Living

Co uvařit k obědu o víkendu?

23.11.2017

Léto je tu a s ním přichází i změna našeho jídelníčku. Na omáčky a smažené pochoutky v horkých letních dnech nemáme ani pomyšlení. Často se proto rozhodneme pro něco lehkého, třeba zeleninový salát nebo grilovaný plátek masa. To zní dobře. Pak si ale najednou všimneme, že se nám víkendové menu začalo nebezpečně opakovat. Fantazie je tatam a strávníci začnou být lehce znudění... To přeci nemůžeme dopustit! 

 

Co s tím? Pojďte se podívat na naše nápadité letní menu! Za recepty stojí sám michelinský šéfkuchař Nicolas Vahé, takže kombinace chutí i výběr surovin je promyšlený do posledního detailu.

 

Delikatesy od Nicolase Vahé 

Lehký oběd - salát se špenátem a cizrnou s kuřecími špízy

 

Doba přípravy: 120 minut

Množství: 2 porce

 

Ingredience

 

Salát
  150 g konzervované cizrny
  1 sáček baby špenátu
  1 salát (ideálně Frisée)
  2 lžičky sušených koriandrových semínek
  2 lžičky sušeného zázvoru
  ½ tyčinky skořice
  1 lžička kořenící směsi kari masala 
  1 lžička kmínu
  1 lžička hrubé mořské soli
  2 lžičky medu Nicolas Vahé
  2 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy
  3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje Nicolas Vahé
  150 g sýru feta
  2 polévková lžíce sezamových semínek
 

Kuřecí špízy
  300 g  kuřecích prsíček
  bambusové jehly Nicolas Vahé
  4 g soli Nicolas Vahé (ideálně směs s česnekem a červenou paprikou)
  2 polévková lžíce extra panenského olivového oleje Nicolas Vahé
  6 g kořenící směsi Nicolas Vahé (ideálně přímo pro grilované pro kuře)
  1 polévková lžíce olivového oleje s česnekem Nicolas Vahé
  čerstvá petržel

 

 Salát s cizrnou a kuřecí špíz

 

Postup

 

Salát

Salát, špenát a cizrnu dobře umyjte  (použijte pouze světle zelené a žluté listy salátu Frisée). Všechno koření smíchejte v hmoždíři. Následně rozehřejte na pánvi  trochu olivového oleje Nicolas Vahé a koření asi na minutu opražte. Přidejte med Nicolas Vahé, čerstvou citronovou šťávou a ještě trošku olivového oleje Nicolas Vahé. Pak už jen opatrně přimíchejte cizrnu a salát se špenátem. Nakonec přidejte sýr feta a opražená sezamová semínka.

 

Kuřecí špízy

Nakrájejte kuřecí maso na kousky cca 2x2 cm a asi hodinu maso je nechte naložené v oleji Nicolas Vahé (ideálně ve směsi s česnekem a chilli) a kořenící směsi Nicolas Vahé (ideálně by to měla být přímo kořenící směs na kuře). Kuřecí kousky následně začněte napichovat na bambusové jehly Nicolas Vahé a pak je pevně zabalte do kuchyňské fólie. Umístěte je do lednice a nechte marinovat nejméně po dobu jedné hodiny (ale myslete na to, že čím déle marinuje, tím intenzivnější je chuť).

 

Špízy následně ogrilujte na pánvi nebo přímo venku na terase na grilu. Na závěr špízy pokapejte olivovým olejem Nicolas Vahé a posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.

 

Ovocné špízy podle Nicolase Vahé 

 

Hlavní chod byl "pouze" salát, takže je dostatek místa na sladké! A protože nastává sezóna sklízení ovoce, tak jsme se rozhodli, že budeme podávat jahody a ostružiny. Když už máte doma bambusové jehly Nicolas Vahé a když je to tak snadné... Tak u špízů ještě chvilku zůstaneme.

 

Jako dezert - ovocné špízy

Dobra přípravy: 30 minut

Množství: 4 osoby

 

Ingredience

12 jahod

12 ostružin

(případně jakékoliv další sezónní ovoce, ideálně přímo z vaší zahrádky)

4 kousky marshmallow Nicolas Vahé

bambusové jehly Nicolas Vahé

čokoládové fondue Nicolas Vahé

 

Postup

Ten je více než snadný. Sesedněte se kolem stolu a začněte si na bambusové jehly Nicolas Vahé napichovat jednotlivé kousky ovoce a marshmallownky od Nicolas Vahé. Pak je zlehka namáčejte do čokoládového fondue Nicolas Vahé.

 

 Čokoládové fondue Nicolas Vahé

V horkých letních dnech je obzvlášť nutné dodržovat pitný režim. Pokud nechcete své rodině a hostům podávat pouze čistou vodu, máme pro vás tip na zajímavý nápoj, který si můžete vychutnávat jako nealkoholickou limonádu, odvážnějším gurmánům doporučujeme přilít rum!

 

A jako třešnička na dortu - osvěžující ostružinový drink

Dobra přípravy: 5 minut

Množství: 1 osoba

 

Ingredience

4 cl rumu (bílý nebo tmavý, záleží na vaší chuti)

1 polévková lžíce medu Nicolas Vahé s pomerančovou kúrou

1 hrst kostek ledu

10-15 čerstvých ostružin

 

Osvěžující ostružinový nápoj

 

Postup

V nízké sklenici neboli "whiskovce" smíchejte rum a med Nicolas Vahé s pomerančovou kúrou, přidejte hrstku ostružin, pár kostek ledu a vše dobře promíchejte. Nahoru pak už jen stačí přidat pár čerstvých kousků ovoce et voilà - malý zázrak je na světe!

 

Dobrou chuť u letního menu vám přeje

 

Petra & Nordic Day


Copyright © 2012 - 2017 Nordic Day • info@nordicday.cz
Abychom poznali, co se vám u nás nejvíce líbí, a mohli pro vás naše stránky stále vylepšovat, používáme cookies. Více info zde.
Facebook
Blog
Pinterest
Instagram
Kontakt