Originální bytové doplňky a nábytek v čistém severském stylu.
Vánoce
Tipy na dárky
Novinky
Slevy
Severské Vánoce
Podle kategorií
Podle místností
Podle ceny
E-mail:

Nejoblíbenější značky


Madam Stoltz
By Nord
Tine K Home
House Doctor
Compagnie de provence
Bloomingville
Ferm Living

Vynikající focaccia podle receptu michelinského šéfkuchaře Nicolase Vahé

17.12.2017

Potřebujete připravit na večer něco dobrého pro návštěvu a zrovna vám došly všechny nápady? Máme pro vás tip! Zkuste upéct foccaciu přímo podle receptu michelinského šéfkuchaře Nicolase Vahé.

 

Doba přípravy: 90 min

 

Množství: pro 4 osoby 

 

Focaccia podle Nicolase Vahé

 

Ingredience

 

Těsto:

25 g čerstvého droždí

3 dcl vlažné vody

1 lžička cukru

500 g mouky na pizzu

10 g soli s černými olivami & rozmarýnem

1 dcl extra panenského olivového oleje

 

Co dát navrch:

3 lžíce pesta ze zelených oliv a fenyklu

1 červenou cibuli

fenykl

5 větviček čerstvého tymiánu

sůl s černými olivami & rozmarýnem

pepř

100 g plesnivého sýru 

4 plátky parmské šunky

15 g černých oliv

čerstvou rukolu

extra panenský olivový olej

 

Předehřejte troubu na 210 °C. Droždí rozpusťte ve vodě a přidejte cukr, poté smíchejte s moukou a solí. Těsto následně promíchejte mixérem při nižší rychlosti. Přidejte 3/4 olivového oleje a míchejte dalších 5 minut.

 

Těsto následně rozválejte do tvaru oválu o tloušťce 0,5 cm. Udělejte v těstu malé důlky a potřete ho zbylým olivovým olejem. Nechte těsto 1 hodinu kynout při pokojové teplotě. Poté vložte do vyhřáté trouby na 5 minut předpéct.

 

Těsto následně pokryjte ingrediencemi dle vlastní chuti. My jsme zvolili pesto, fenykl, cibuli, tymián, sůl a pepř. Následně pečte dalších pět minut. Přidejte plátky parmské šunky, olivy a sýr. Znovu nechte na minutu zapéct. 

 

Před podáváním ještě přidejte čerstvou rukolu a olivový olej. Focaccia je hotová!

 

Přejeme dobrou chuť!

Petra & Nordic Day


Copyright © 2012 - 2017 Nordic Day • info@nordicday.cz
Abychom poznali, co se vám u nás nejvíce líbí, a mohli pro vás naše stránky stále vylepšovat, používáme cookies. Více info zde.
Facebook
Blog
Pinterest
Instagram
Kontakt